Skip to main content

Luchtig vermaak

Begeleidster Marije schreef dit stuk voor de interne nieuwsbrief na een bezoek van de BelleDame. Bedankt hiervoor.

“Afgelopen donderdag was er geen sprake van gebakken lucht, maar van geblazen lucht in de tuin van het Leendert Meeshuis. En wel in de vorm van hele grote bellen. Myra, de ‘Belledame’ was bij ons op bezoek. Zij is ‘Bellenartiest’. De verwondering van kleurrijke Superbellen is een feest. Het was even spannend hoe het zou gaan, want voor bellen is mooi weer nodig!

In de tuin stonden de stoelen klaar in een grote cirkel, waar de bewoners de hele dag af en aan op plaatsnamen. Om 15.00 uur was het gelukkig droog en konden we beginnen met een mooie cirkel vol bewoners en ook enkele familieleden en vrijwilligers erbij. Myra verspreid op deze manier graag ‘luchtig vermaak’, zoals ze het zelf noemt. ‘Als Belle Dame geef ik hierbij ook graag de stokjes uit handen en laat ik zo de ander ook het bijzonder gevoel ervaren. Elke mens en elke bel is weer uniek. Het nakijken van de bellen is een feest!’ Zo zijn bellen niet alleen luchtig, maar ook een hele mooie manier om contact te maken. (zie ook www.bellenvoorcontact.nl)

Verschillende bewoners hebben het zelf ook uitgeprobeerd en kregen de slag te pakken. Een dame wilde eerst niet komen, maar stond na een tijdje ‘de bel uit de boom te hebben gekeken’, met stokken en bellen te dansen op etherische- en klassieke muziek. Een andere heer had meteen de slag te pakken. Attent was dat hij echt de kring rondging om voor anderen bellen te maken, om hen een plezier te doen. Op de opmerking: ‘leuk dat je ervan geniet’, zei hij volmondig: ‘ja maar je bent ook niet helemaal goed als je dit niet leuk vindt!’